+31 6 28 82 87 81

24 uur per dag
lokaal tarief

De Vergaderfabriek, Start bouw eerste 3D-geprinte gebouw van Europa met zero footprint een feit

Start bouw eerste 3D-geprinte gebouw van Europa met zero footprint een feit

TEUGE – De financiering was eind vorig jaar al rond, maar nu de leden van het bouwconsortium akkoord zijn met de samenwerking staat niets de bouw van De Vergaderfabriek in Teuge, het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa, meer in de weg. De komende maanden wordt gestart met de proeffase, de daadwerkelijke bouw kan dan in september beginnen. Het printen van het gebouw neemt slechts 10 dagen in beslag.

De Vergaderfabriek is een initiatief van De Slaapfabriek uit Teuge (mkb) en Centre4moods (startup). Dit gebouw zal door middel van 3D-printing worden gerealiseerd. Dankzij deze revolutionaire en bijzonder duurzame nieuwe manier van bouwen is er, in vergelijking met de traditionele bouw, sprake van 40 procent minder CO₂ en 70 procent minder afval.

Consortium
Het project wordt uitgevoerd door een consortium dat bestaat uit de top van de Nederlandse 3D print- en bouwindustrie, te weten: The Form Foundation, Witteveen+Bos, CyBe, Van Wijnen, Engie, TU/e, Revelating, Elma Media, Lexence Advocaten, De Slaapfabriek/De Vergaderfabriek/De Beleeffabriek en Centre4Moods. Zij worden daarbij gesteund door de gemeente Voorst en Clean Tech Regio.

Sensing technologie
De Vergaderfabriek wordt meer dan een gebouw. Het is een filosofie en een co-creatie van diverse branches en (ICT-)ontwikkelingen. Het wordt een ongekende beleefomgeving om in te trainen en te vergaderen, waarbij Beeldtechnologie, Sensing-technologie en HoloLens-technologie* een belangrijke rol gaan spelen. Ervaringen worden gebruikt voor nader onderzoek en doorontwikkeling, bijvoorbeeld voor toepassingen in de zorg aan mensen met dementie. Samen met een zorgbedrijf wordt gekeken naar de effecten van deze belevingstechnieken, zoals wandvullende visuals en geuren en geluiden, en hoe die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven, de stresslevels en het mogelijk medicatiegebruik van deze mensen. De Vergaderfabriek wordt de lesomgeving van de toekomst die er toe doet.

*) Een HoloLens projecteert hologrammen in de echte fysieke wereld en integreert de virtuele wereld met de echte wereld. Het belangrijke voordeel is dat je hierdoor niet de fysieke wereld weghaalt.

Om de transformatie te versnellen en nieuwe competenties eerder in te kunnen bedden bij bedrijven en hbo- en mbo-opleidingsinstituten, wordt de 3D PrintAcademie opgericht. De 3D PrintAcademie gaat opereren vanuit dit eerste 3D geprinte gebouw van Europa met zero footprint, De Vergaderfabriek in Teuge. Daarmee levert zij een aanzienlijke bijdrage aan het terugdringen van de arbeidsmarktdiscrepantie, ofwel het nijpende verschil tussen vraag en aanbod van mensen gespecialiseerd in moderne technieken. Bovendien wordt een basis gelegd om de kennis en kunde per segment de komende jaren door te ontwikkelen.

 

DE VERGADERFABRIEK

De Vergaderfabriek is een initiatief van De Slaapfabriek en Centre4moods, gebaseerd op een unieke en bijzonder duurzame nieuwe manier van bouwen met 40 procent minder CO₂ en 70 procent minder afval in vergelijking tot traditionele bouwprojecten. De Vergaderfabriek is meer dan een gebouw. Het is een filosofie en een co-creatie van diverse branches en (ICT-)ontwikkelingen. Het wordt een ongekende beleefomgeving om in te trainen en te vergaderen, waarbij Sensing-technologie een belangrijke rol speelt. Er wordt gebruik gemaakt van belevingstechnieken, zoals wandvullende visuals, geuren, geluiden.

VOORDELEN

Gratis WIFI Highspeed
Gratis parkeren
Rituals producten
Huurfietsen mogelijk
Ruime kamer met luxe sanitair
Kluisjes aanwezig
Rook- en huisdiervrij
Fiets- en wandelroutes in directe omgeving

4 star hotels in Gelderland

GROEPSACCOMMODATIE, heerlijk weg met familie en/of vrienden

Onze prachtige locatie is echt voor jong en voor oud! Ons heerlijke huis beschikt over 12 ruime slaapkamers allen voorzien van eigen badkamers (enkele zelfs met bad en douche), de bedden zijn opgemaakt en de handdoeken liggen voor u klaar. Kortom u kunt meteen aan uw vakantie beginnen! Lees meer...

EXCLUSIEF VERGADEREN IN GELDERLAND

Door onze centrale ligging, precies tussen Apeldoorn en Deventer in, is ons hotel de ideale locatie om een vergadering of training te geven. Wij helpen u graag bij het organiseren van uw evenement. De locatie huurt u exclusief voor uw gezelschap. Geen andere gasten, alleen uw eigen groep. Lees meer...