HAPPEN, TRAPPEN EN TUKKIE DOEN IN TEUGE

Samen fietsen en diverse steden rondom Teuge bezoeken en ondertussen een hapje eten. Lekker buiten de natuur in, een perfecte reden om er eens actief op uit te trekken. Op uw eigen fiets of op een huurfiets van ons hotel.

De IJsselvallei is vredig en gevarieerd, een tijdloze bestemming. De dag begint in het dorpje Teuge ten oosten van Apeldoorn. Teuge is bekend door de groene omgeving, maar ook vanwege het lokale vliegveld. Het startpunt van de route is, heel toepasselijk, bij restaurant Take Off, het smakelijk middelpunt van de luchthaven.

We duiken de IJsselvallei in en koersen noordwaarts door een landschap waar akkers, hooilanden, graslanden, moeras, heide en bos elkaar afwisselen. Dan komt het dorp Vaassen in zicht. Tijdens de volgende etappe zijn populieren alom aanwezig. Daar maakten de inwoners van Oene lange tijd goed gebruik van, want het hout hiervan werd gebruikt voor de productie van klompen. Het dorp kende meer dan 20 klompenmakers. Oene heeft daardoor de bijnaam ‘klompendorp’ gekregen. Tientallen monumenten

Aan de westoever van de IJssel ligt Terwolde. Vanwege de strategische ligging aan het water kent Terwolde een lange geschiedenis. In 2010 werd op grootste wijze het 1050-jarig bestaan gevierd. Het dorp kent tientallen monumenten, waarvan verschillende op weg naar Twello de revue passeren.

De laatste tussenstop is in Twello. Deze plaatsnaam is een samentrekking van ‘twee’ en ‘loo’. Daarmee wordt ‘twee bossen’ bedoeld, een verwijzing naar de geografische ligging: Twello ligt inderdaad ingeklemd tussen twee bossen. Dat betekent dus een ‘groen’ toetje op weg naar het eindpunt in Teuge.

De eindeloze IJsselvallei – 52 km.

Dit arrangement is inclusief:

  • Eén overnachting in één van onze ruime themakamers
  • uitgebreid ontbijt
  • 1 dag fietshuur
  • Fietsroute & Pakket happen en trappen: koffie/thee en wat lekkers bij Take Off in Teuge. Daarna volgt een voorgerecht bij Eekterzicht in Vaassen, en een soepje bij Restaurant Dorpszicht in Oene. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Kriebelz in Terwolde. Bij De Waardige Waard in Twello wacht u ten slotte het dessert

Er is een afgesloten fietsenstalling aanwezig, tevens kunt u hier uw e-bike opladen indien noodzakelijk.

Prijs per persoon
€ 127,00

 

Alle genoemde prijzen zijn gebaseerd op basis van 2 personen in één van onze ruime kamers, excl. toeristenbelasting.